Opbevaring og konservering

Om efteråret, når tomater og chilier bliver høstet, så er det efterfølgende vigtigt at opbevare dem rigtigt, så de ikke går til. Det er dejligt at kunne tage en pose sommer og sol op af fryseren til vinterens retter og heldigvis er der mange måder at bevare frugterne på, så styrke og aromaer kan udnyttes helt frem til næste sæson. Her på siden giver vi gode råd til opbevaring og konservering så du kan få det optimale ud af din høst. Vi henviser desuden til bøgerne Smagen af Tomat & Smagen af Chili samt Den nye røde om tomater & Den lille stærke om chili i hvilke du vil kunne finde masser af opskrifter, inspiration og nyttig viden om disse 2 fantastiske frugter.

GENERELT OM TOMATER

Når man søger gode råd om opbevaring af modne tomater, får man ikke et entydigt svar. Nogle fagbøger fortæller, at den ideelle opbevaringstemperatur er 8-10 °C, andre at den er 12-16 °C (og helst ved en relativ luftfugtighed på 90-95 %!). Så vidt vi kan se, vil temperaturer på 8-10 °C give den længste holdbarhed, mens 12-16 °C bevarer smagen bedst i de fuldmodne tomater. Disse temperaturer kan dog være svære at finde i en moderne bolig. Opbevaring ved højere eller lavere temperaturer giver tomaten dårligere holdbarhed og/eller forringer smagen. Men af praktiske årsager kan man være nødt til at gå på kompromis.

Tomatsmagning

Lørdag den 24. august 2024 kl. 13.00 – 15.30

Kom og smag på cirka 90 tomatsorter, hør et inspirerende og underholdende foredrag, se planterne og notér dig hvilke tomatsorter der skal være dine favoritter til haven og drivhuset næste år.

TOMATERNE er det store og altoverskyggende omdrejningspunkt denne dag! Vi skal smage, opleve planterne, diskutere dyrkning og meget mere under foredraget. Vi skal tale om anvendelse af denne verdens mest udbredte frugt, og der vil være små smagsprøver med tomatoverraskelser. Vores nøje udvalgte og fremtestede tomatsorter dyrker og høster vi selv, en høst vi bl.a. leverer til nogle af Danmarks mest anerkendte restauranter såsom Noma, Amass, Relæ samt Aamanns, hvis kokke vi er stolte af at have som nogle af vores nærmeste samarbejdspartnere.

Foredragsholder er Lene Tvedegaard, indehaver af Gartneri Toftegaard og forfatter til flere bøger.

KØB BILLETTER HER

Max. deltagere 140

Praktisk info:

Tidspunkt: Lørdag den 24. august 2024 kl. 13.00 – 15.30

Voksne 185 kr. - børn under 7 år er gratis. (Børn kun ifølge med betalende voksne) og kan købes HER. 

OBS: Du kan vise den ordrebekræftelse du modtager på din mail på din telefon eller på print ved indgangen.